Reclamă
Reclamă

Papa Francisc a avertizat împotriva legalizării drogurilor și i-a numit pe traficanți „asasini”, în timpul audienței săptămânale din Piața Sfântul Petru din Roma, Italia. Suveranul pontif a făcut apel la ajutor și sprijin pentru persoanele dependente, subliniind că legalizarea consumului de droguri nu reduce dependența.

„O reducere a dependenței de droguri nu se obține prin liberalizarea consumului de droguri – aceasta este o iluzie – așa cum a fost propus, sau așa cum este deja implementat, în unele țări”, a declarat Papa Francisc în fața mulțimii de credincioși reuniți în Piața Sfântul Petru, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

El a subliniat importanța terapiei personalizate pentru dependenți: „În același timp, totuși, să ne amintim că fiecare dependent are o poveste personală unică și că trebuie să fie ascultat, înțeles, iubit și, în măsura în care este posibil, vindecat și purificat”, a adăugat suveranul pontif cu ocazia Zilei internaționale de combatere a drogurilor, desemnată de Organizația Națiunilor Unite (ONU).

Reclamă

Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani, nu a făcut nicio distincție între drogurile „ușoare”, cum ar fi marijuana, legalizate în unele state și țări pentru uz recreativ, și cele „dure” precum heroina și cocaina. „Nu putem ignora intențiile și acțiunile malefice ale vânzătorilor de droguri și ale traficanților. Ei sunt asasini”, a afirmat liderul de la Vatican.

Pontiful, originar din Argentina, a condamnat și „impactul distructiv” al producției de droguri asupra mediului înconjurător, subliniind că acesta este „din ce în ce mai evident, de exemplu, în bazinul Amazonului” din America Latină.

Recapitulare: Papa Francisc a avertizat împotriva legalizării drogurilor, subliniind că aceasta nu reduce dependența și a numit traficanții „asasini”. El a făcut apel la sprijin pentru persoanele dependente și a evidențiat necesitatea terapiei personalizate. De asemenea, a condamnat impactul producției de droguri asupra mediului, inclusiv în Amazon.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro