Reclamă
Reclamă

Papa Francisc a lansat un avertisment în privința populismului, fără să numească o țară sau un partid anume. Suveranul Pontif și-a exprimat îngrijorarea cu privire la o criză a democrației și a vorbit despre obstacolele ridicate în calea acesteia. Declarațiile au fost făcute duminică, în ziua în care francezii votează în cele mai tensionate alegeri din istoria recentă.

Aflat la o convenție romano-catolică anuală privind afacerile sociale în orașul Trieste, Papa Francisc a declarat că democrația nu este într-o stare prea bună. „Să recunoaștem, este evident că în lumea de astăzi, democrația nu este într-o stare prea bună. Acest lucru ne îngrijorează, pentru că bunăstarea umanității este în joc. Anumite forme de bunăstare care nu recunosc unitatea oamenilor sunt ipocrizii sociale. Să nu uităm acest lucru. Ce se ascunde în spatele acestei distanțări de realitatea socială? Este indiferență. Iar indiferența este un cancer al democrației”, a declarat Papa Francisc.

De asemenea, Papa Francisc i-a îndemnat pe politicieni să evite populismul și să lucreze împreună pentru a construi societăți mai puternice. „Suntem însărcinați să nu manipulăm cuvântul „democrație” și nici să-l distorsionăm cu titluri goale, fără conținut, capabile să justifice orice acțiune. Democrația nu este o cutie goală”, a mai adăugat Suveranul Pontif.

Reclamă

Declarațiile Suveranului Pontif vin după cele făcute de mai mulți episcopi, îngrijorați de ascensiunea populismului și naționalismului în Europa.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro