Reclamă
Reclamă

Papa Francisc a găzduit vineri o adunare internațională de actori de comedie la Vatican, printre aceștia fiind invitați și vedete ca Whoopi Goldberg, Julia Louis-Dreyfus, Chris Rock, Stephen Colbert, Conan O’Brien și Jimmy Fallon. Peste 200 de persoane au fost în publicul de la Palatul Apostolic, unde s-au reunit peste 100 de comedianți din 15 țări.

„În mijlocul a atât de multe știri sumbre, cufundați în multe situații de urgență sociale și chiar personale, aveți puterea de a răspândi pace și zâmbete”, a spus pontiful la adunare.

Papa Francisc a adăugat că „Voi uniți oamenii, pentru că râsul este contagios”, precizând că se roagă de 40 de ani pentru un bun simț al umorului. De asemenea, a făcut o glumă la final, cerând audienței „să se roage pentru el, nu împotriva lui”, stârnind râsete.

Reclamă

„Reușiți să faceți oamenii să zâmbească chiar și atunci când ne confruntăm cu probleme și evenimente, mari și mici. Denunțați abuzurile de putere, dați voce unor întâmplări uitate, evidențiați agresiunile și subliniați un comportament nepotrivit”, a mai spus Papa Francisc.

Pontiful în vârstă de 87 de ani, care a dat mâna individual cu comedianții ulterior, a subliniat că umorul poate depăși „barierele sociale” și poate ajuta la crearea „conexiunilor între oameni”.

„În timp ce comunicarea generează astăzi, adesea, conflicte, știți cum să aduceți laolaltă realități diverse și uneori contrastante. Cât de multe trebuie să învățăm de la voi!” a spus Papa.

Papa Francisc a mai spus că este în regulă să „râdem de Dumnezeu” în același mod în care „ne jucăm și glumim cu oamenii pe care îi iubim”.

Evenimentul s-a desfășurat în contextul în care liderii Grupului celor Șapte (G7) s-au reunit pentru un summit de trei zile în sudul Italiei. Suveranul Pontif urmează să participe la summit vineri, la o sesiune dedicată inteligenței artificiale, alături de lideri precum președintele american Joe Biden.

Întâlnirea Papei de vineri cu artiștii de comedie face parte din cea mai recentă încercare a sa de a se implica în cultura contemporană. Vaticanul a explicat într-o declaraţie că întâlnirea subliniază modul în care „arta comediei poate contribui la empatie și o lume mai înțelegătoare”.

Acest eveniment urmează vizitei sale la Bienala de la Veneția și întâlnirea de anul trecut cu artiști și regizori la Vatican. În același timp, Papa se confruntă cu semne de întrebare privind tema LGBTQ+, după ce a folosit o insultă homofobă la întâlniri private.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro