Reclamă
Reclamă

Un incident nefericit a avut loc la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, unde un număr de 63 de studenți au suferit o toxiinfecție alimentară.

Câteva dintre aceste persoane au necesitat îngrijiri medicale și au fost transportate la spital, însă niciunul nu a fost internat. Situația a fost luată în serios de către Direcția de Sănătate Publică București, care a demarat o anchetă epidemiologică pentru a investiga cauza acestui incident.

În același timp, conducerea Academiei de Poliție a dispus verificări pentru a se asigura că normele de depozitare, manipulare, preparare și servire a alimentelor au fost respectate.

Potrivit reprezentanților Academiei de Poliție, studenții au început să prezinte simptome de rău marți seara, în jurul orei 20:30. Aceștia au acuzat dureri abdominale și au avut stări de vomă.

Reclamă

Personalul instituției a intervenit imediat pentru a le oferi asistență medicală, iar echipe medicale au fost chemate la fața locului pentru a acorda îngrijiri de specialitate.

Alertă la un hotel din Suceava! Mai mulți elevi din Franța au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

Cei care au necesitat investigații mai amănunțite au fost transportați la unități spitalicești, unde li s-a pus diagnosticul de enterocolită-toxiinfecție alimentară.

În total, 63 de studenți au fost afectați de această situație. Cu toate acestea, niciunul dintre ei nu a fost internat, fiindu-le recomandat un tratament medical specializat.

Direcția de Sănătate Publică București a trimis specialiști la sediul Academiei de Poliție pentru a desfășura o anchetă epidemiologică și a identifica sursa contaminării.

În ciuda acestui incident neplăcut, procesul didactic nu a fost afectat în instituție.

Conducerea Academiei a luat măsuri rapide și a format o comisie pentru a verifica respectarea tuturor normelor de depozitare, manipulare, preparare și servire a alimentelor.

Ce este toxiinfecția alimentară

Toxiinfecția alimentară poate fi o afecțiune gravă, în funcție de severitatea simptomelor și de organismul fiecărei persoane. Aceasta poate provoca dureri abdominale intense, greață, vărsături, diaree și febră.

În cazuri severe, poate duce la deshidratare și poate necesita spitalizare pentru tratament și monitorizare.

Este important să se acorde atenție simptomelor și să se caute asistență medicală în cazul în care apar astfel de probleme, mai ales în cazul copiilor, persoanelor în vârstă și celor cu sistem imunitar slăbit.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro