Reclamă
Reclamă

Greva din învățământ are consecințe semnificative asupra elevilor, iar ideea înghețării anului școlar este tot mai discutată. Părinții sunt îngrijorați și se întrabă ce se va întâmpla, însă cadrele didactice nu au un răspuns clar în acest sens.

Laviniu Lăcustă, liderul sindicatului profesorilor din județul Iași, a declarat la finalul unui miting cu peste 2.500 de participanți că este dificil de prevăzut ce se va întâmpla cu examenele naționale, deoarece decizia se află în mâinile Guvernului.

Va fi înghețat anul școlar?

Cu toate acestea, Lăcustă a menționat că nu există în prezent o discuție despre înghețarea anului școlar. El a subliniat că mediile elevilor sunt deja stabilite și că problema se pune în schimb în ceea ce privește posibilele perturbări ale datelor de desfășurare a examenelor de gimnaziu și liceu.

Panică în rândul părinților! Se vorbește despre înghețarea anului școlar în România

Reclamă

Revendicările sindicatelor din educație pentru care profesorii au declanșat greva includ majorarea salariilor în conformitate cu importanța socială a muncii prestate, indexarea anuală a salariilor cu rata inflației, plata orelor suplimentare, acordarea sporurilor pentru condițiile de muncă, respectarea drepturilor prevăzute în legislație și contractele colective de muncă, creșterea investițiilor în învățământ pentru îmbunătățirea bazei materiale și a infrastructurii, precum și renunțarea la aplicația EduSal în favoarea unui program informatic de salarizare gestionat de Ministerul Educației.

Dialogul cu Guvernul României, extrem de important

Liderul sindicatului a subliniat importanța dialogului cu Guvernul și a avertizat asupra riscului de perturbare a examenelor în cazul în care negocierile nu se vor desfășura în mod urgent. El a subliniat că nu este vina copiilor și că ar trebui luate măsuri pentru a evita consecințele negative asupra educației și evaluării elevilor.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că salariile profesorilor vor fi majorate. Urmează ca astăzi, sindicaliștii să anunțe dacă sunt de acord cu măsurile propuse de Guvern și dacă mai continuă greva.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro