Pandispanul umed va fi întotdeauna o bucurie pentru papilele gustative! indiferent de ce fructe vom alege pentru ”a-l înnobila”, acesta va fi la fel de delicios. Cu ajutorul ingredientelor folosite, cu siguranță nimeni nu va da greș în pregătirea rețetei.
Pandispanul copilăriei, umed și acrișor
Pandispanul poate fi pregătit într-o multitudine de variante și combinațîi de esențe și gusturi. Secretul însă constă în procesul de inceputl. Cu îndemânare și mișcări rapide, veți obține în cel mai scurt timp o prăjitură pe placul întregii familii.
Pandispanul umed, conține pe lângă rețeta clasică, iaurt și unt. Acestea sunt și ingredientele cheie care îi vor da consistentă ușor umedă. în același timp va fi extrem de moale și se va topi în gură! Pentru prepararea lui aveți nevoie de :6 ouă, 7 linguri de făînă, 90 ml iaurt light, vanilie, un praf de sare, 50 gr captuni tăiați feli, 4 linguri de zahar brut, 30 gr unt topit. Pentru rețeta de pandișpan umed nu este nevoie să bateți albușurile spumă și să riscați că acestea să se taie.
Pandispanul poate fi pregatit fara sa aduceti ingredientele la temperatura camerei.Pentru început bateți ouăle( albuș și gălbenuș) până devin spumoase. Peste acestea adăugați pe rând, făina, vanilia,zaharul, untul topit, iaurtul și praful de sare. continuați apoi să amestecați până obțineți o compoziție densă și lucioasă. Ungeti o tavă cu unt și tapetați-o cu făină. Așezați compoziția în tavă. Înainte să puneți feliile de capune, este ideal că pe acestea să le treceți prin făînă. în acest mod, o parte dintre fructe nu se vor ”scufundă” în aluat.
Prajitura umeda se coace la 165 de grade
Pandispanul clasic sau umed se coace neapărat la aceeași temperatura, respectiv de 165 de grade. Atenție! este imperios necesar să nu deschideți ușa cuptorului în primele 7 minute. În caz contrar, pandispanul se va lasa. Nouatate pentru acest deșert divin este că nu va fi nevoie să adăugați praf de copt. Ingredientele se vor contopi și vor formă stratul dens și umed.