Măsurile luate de parlamentari au tendința de a aduce un deficit ne mai întâlnit în istoria economiei țării noastre. Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, este dezamăgit de jocurile politice croite pe spezele crizei datorate pandemiei de coronavirus.

Acesta a declarat de curând că singurul partid căruia îi poate oferi credit este PNL. Acesta fiind singurul care nu încearcă să gestioneze lucrurile în funcție de prioritățile pe termen scurt. Partidul alege să nu ia măsuri, care să se bazeze pe posibilitatea câștigării unei popularități de pe urma unor factori ai sferei pandemiei.

„Este vorba de toate legile populiste pe care le-am văzut în această perioadă. PNL a fost singurul partid care s-a opus acestui populism, pentru că PNL cred că e singurul partid care înțelege că nu avem foarte multe gloanțe cu care să tragem și că trebuie să folosim fiecare măsură pe care o avem, țintim.”

Ministrul acuză faptul că circulă prin parlament un curent al unor legi și decizii care nu fac altceva decât să demonstreze afecțiunea unui analfabetism economic.

„Eu știu că se exploatează acum politic faptul că nu mai este nevoie să avem o limită de deficit, asta este adevărat, dar în același timp, ce nu înțeleg cei din Parlament și asta arată lipsa de alfabetism economic, că nu doar mărimea deficitului contează, contează să finanțezi acest deficit și astăzi suntem într-o competiție cu toate țările din lume pentru a atrage capital, să finanțăm deficitul.”

Menționează că a făcut diferite declarații prin care a încercat să avertizeze asupra acestui fapt. Susține în continuare că trebuie să fie luate decizii în funcție de necesitatea maximă a acestora.

„Ceea ce văd eu în Parlament este un concurs de populism și am cerut asta din primul moment, să nu se facă așa ceva, pentru că presiunea pe buget este mare. Bineînțeles că vrem să-i ajutăm pe toți românii acum afectați, dar trebuie să o facem foarte atent și să nu uităm cum luăm măsuri care să meargă direct acolo unde este nevoie acum, în acest moment.”

Florin Cîțu, s-a remarcat încă de la începutul carierei sale de ministru, prin modul său inedit de a analiza lucrurile. Una dintre cele mai controversate declarații ale sale, are în vedere perioada de guvernare a PSD, când banii României s-ar fi făcut într-un stil mafiot, amintind, spunea el la vremea aceea, de stilul specific lui Al Capone, pe scurt a denumit acest fapt ca Metoda Al Capone.