Nu mai este niciun secret faptul că, în ce din ce în ce mai multe domenii se face resimțită prezența inteligenței artificiale. Mai nou, străin de aceste efecte nu este nici domeniul cinematografic. S-a lansat primul trailer generat de AI, iar rezultatul i-a lăsat mască pe mulți.

Cine nu a văzut filmul „The Great Gatsby”, cu Leonardo DiCaprio în distribuție?! De el a auzit și inteligența artificială, care a decis să creeze o nouă versiune pentru celebra producție. Se numește „The Great Catspy”, iar rezultatul este pur și simplu uimitor.

Așa cum era de așteptat, pentru producția lui nu au fost folosite deloc echipamente video sau foto. Nici măcar camere, lumini sau personaje. Totul a fost creat de la zero cu ajutorul inteligenței artificiale. După ce s-au generat cele 500 de cadre diferite, a intervenit parte umană.

O echipă de producători a folosit imaginile și le-a urcat în Adobe Premiere, un program extrem de cunoscut în această lume media. De asemenea, pentru fiecare cadru în parte a fost generată și o descriere de text.