Reclamă
Reclamă

O pană de curent uriașă a lovit vineri Muntenegru, Bosnia, Albania și cea mai mare parte a coastei Adriaticii din Croația, din cauza caniculei. Mai multe companii au fost nevoite să-și întrerupă activitatea, semafoarele nu au mai funcționat, provocând haos în trafic, iar oamenii au rămas fără aer condiționat în toiul unui val de căldură, relatează Reuters.

Operatorii de energie electrică din cele patru țări au spus că investighează cauzele defecțiunii. Potrivit Top Channel TV din Albania, care citează surse anonime, un interconector s-a defectat în Muntenegru. Autoritățile nu au confirmat oficial această ipoteză, însă.

În Bosnia, au rămas fără electricitate capitala țării, Saraievo, și orașele Banja Luka și Mostar. Presa locală a raportat însă întreruperi de electricitate în toată țara.

Reclamă

În Croația, traficul rutier a fost grav perturbat în orașul Split, după ce s-au defectat semafoarele, a informat postul de televiziune de stat HRT. În tot orașul se auzeau sirenele ambulanțelor.

Compania de energie electrică HEP din Croația a precizat că pana de curent a fost cauzată de „o deficiență care a afectat mai multe țări”, fără a intra în detalii suplimentare. „Operatorul croat al transportului de energie efectuează o analiză, împreună cu operatorii din țările vecine, pentru a determina cauza”, a adăugat HEP.

Compania a anunțat că și-a pus în funcțiune capacitățile de producție pentru a asigura „aprovizionarea cu electricitate în cel mai scurt timp posibil”.

Distribuitorul de energie electrică din Muntenegru CEDIS, a declarat că „întreruperile de pe rețea” au provocat o pană de curent în cea mai mare parte a țării. Ivan Asanovic, directorul executiv al companiei de energie electrică CGES din Muntenegru, a declarat că încă nu este cunoscută cauza defecțiunii „de amploare regională” și că CGES și CEDIS lucrează împreună pentru a rezolva problema.

Top Channel din Albania a relatat că Tirana și mai multe orașe din țară au rămas fără electricitate.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro