Reclamă
Reclamă

Aproximativ 18 milioane de oameni din Ecuador au rămas fără energie electrică, miercuri, în urma unei pene de curent la nivel național, a declarat ministrul Lucrărilor Publice, Roberto Luque. Criza a afectat metroul din capitala Quito, care s-a oprit, și semafoarele, care au încetat să funcționeze la amiază.

Ministrul Luque a atribuit întreruperea lipsei de investiții în sistemele electrice. „Este încă o dovadă a crizei energetice cu care ne confruntăm”, a scris acesta pe Twitter. „De ani de zile am încetat să mai investim în aceste sisteme și astăzi ne confruntăm cu consecințele.”

Primarul capitalei Quito, Pabel Muñoz, a descris incidentul drept „major”. Oficialii metroului din Quito au declarat că furnizarea energiei electrice a fost întreruptă „din cauza unei defecțiuni generale a sistemului național de energie electrică interconectată”.

Reclamă

În aprilie, seceta a forțat guvernul să anunțe o serie de întreruperi de curent planificate, care au lăsat marile orașe fără energie electrică timp de mai multe ore. Presa locală a relatat că în unele zone oamenii nu au avut acces la apă potabilă și nu au fost anunțați în prealabil.

Cursurile au fost suspendate la instituțiile de învățământ din toată țara. „Nu este corect să avem în continuare servicii groaznice atunci când plătim o mulțime de facturi”, a declarat o femeie afectată de pană.

Cea mai mare parte a energiei țării provine din Columbia. Incidentul de miercuri a subliniat vulnerabilitatea sistemului energetic al Ecuadorului, despre care autoritățile spun că nu a mai beneficiat de investiții considerabile de ani de zile.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro