Reclamă
Reclamă

Pamela Smart, o femeie din SUA, și-a recunoscut „responsabilitatea” pentru uciderea soțului său, după ce mai bine de 30 de ani și-a susținut nevinovăția. În 1991, Pamela Smart a fost condamnată pentru complicitate la crimă de gradul întâi și conspirație pentru uciderea soțului ei, Gregory Smart.

În cei 34 de ani petrecuți în închisoare, femeia a susținut că este nevinovată și a fost condamnată pe nedrept. Acum, pentru prima dată, și-a asumat responsabilitatea pentru moartea bărbatului, potrivit CNN.

În 1990, Gregory Smart a fost împușcat mortal în Derry, New Hampshire, de un băiat de 15 ani cu care Pamela – coordonator media la un liceu, în vârstă de 22 de ani la acea vreme – avea o aventură. Pamela a negat orice implicare și a spus că nu știa despre planul de ucidere al soțului ei, dar, cu toate acestea, a fost găsită vinovată pentru complicitate și conspirație și a fost condamnată la închisoare pe viață. În prezent, ea se află într-o închisoare de maximă securitate din Westchester, New York.

Reclamă

Cel care a comis efectiv crima a fost eliberat în 2015, după ce a ispășit o pedeapsă de 25 de ani. În acest timp, toate contestațiile Pamelei pentru reducerea sentinței pe viață au fost respinse. Însă, la ultimul ei recurs, pentru prima dată, ea și-a recunoscut „responsabilitatea” pentru uciderea lui Gregory.

În ultima ei petiție pentru reducere a pedepsei, Pamela a inclus o declarație filmată. În clipul obținut de USA Today, Pamela spune: „M-am trezit responsabilă pentru ceva de care cu disperare nu voiam să fiu responsabilă – uciderea soțului meu”.

„A trebuit să recunosc pentru prima dată în minte și în suflet cât de responsabilă sunt, pentru că tot timpul am deturnat vina, cred, ca un mecanism de adaptare, pentru că adevărul de a fi responsabilă a fost foarte dificil de acceptat pentru mine. Sunt o persoană atât de diferită față de cea care am fost, mult mai responsabilă. 34 de ani e o perioadă foarte lungă și, în acest timp, am lucrat mult pe mine însumi”, a mai spus ea.

În petiție, ea a cerut să aibă o „conversație sinceră” cu guvernatorul Chris Sununu despre încarcerarea ei, „acceptarea responsabilității” și activități pe care le-ar putea desfășura. Avocatul Pamelei, Mark Sisti, a declarat pentru USA Today: „Pam este pregătită, dispusă și capabilă să își asume întreaga responsabilitate pentru uciderea soțului ei. Credem că guvernatorul și consiliul de eliberări ar trebui să țină cont de acest lucru și să se ocupe de cazul ei”.

Guvernatorul Sununu a spus că procesul Pamelei Smart de comutare a pedepsei va fi tratat echitabil, ca oricare alt caz.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro