Pentru sărbătoare de Halloween, Pamela Anderson a ales să poarte un costum care a provocat în rândul fanilor reacții negative și critice.

Vedeta a ales un costum de indian, sau american nativ după cum mai este cunoscută această cultură, iar fanii au acuzat-o de rasism și însușire culturală nejustificată.

În societatea în care trăim, să îți însușești elemente ale unei culturi din care nu faci parte nu este considerat un costum. Tocmai de aceea Pamela a fost blamată de admiratorii săi atunci când a făcut publice pozele cu ținuta sa pentru Halloween.

Unul dintre aceștia i-a spus vedetei: „Știu că ai încercat să îți faci poze draguțe, dar să te folosești de cultura și simblourile altor persoane – în special oameni care sunt în permanență marginalizați- nu este deloc ok și îi rănește în mod conștient pe cei din jur.”

Pamela a negat cu vehemență aceste acuzații, considerând că nu a făcut nimic greșit. Ea nu și-a considerat consumul ofensiv pentru publicul și cei din jurul său, iar intențiile ei au fost cu totul altele. Vedeta a mers atât de departe încât a refuzat să își ceară scuze pentru acțiunile ei, ba chiar a răspuns fanilor într-un mod destul de agresiv, apărându-se.