Nu mai este niciun secret faptul că planeta noastră nu mai este deloc în cea mai bună stare și spunând asta, ne referim strict la fenomenele extreme care au avut loc în ultima vreme.

De la inundații, temperaturi de peste 40 de grade, cutremuri și incendii care au ars hectare întregi de vegetație, se pare că toate ne pregătesc pentru ce este mai rău. 

Încă de acum câțiva ani, cercetătorii și meteorologii au început să tragă semnale de alarmă cu privire la încălzirea globală și la schimbările drastice care ne așteaptă. Până acum, după calculele celor din domeniu, în anul 2050, întreaga hartă a lumii va fi roșie de încălzirea globală, iar în 2100, culoarea va deveni și mai intensă, semn că ni se pregătește ceva dincolo de așteptări. Dar, se pare că asta nu este singura problemă.

Preocupați mereu de ceea ce se întâmplă în spațiu, cercertătorii au venit cu o veste care nu bucură deloc urechile. Și anume, aceea că, în curând, un asteroid va lovi planeta noastră. Dacă astfel de supoziții au mai fost făcute și până acum, ei bine, de data asta, totul este cert. Traiectoria lui nu poate fi deviată, iar în raza sa este inclus și Pământul.

Pământul este în pericol! Cercetătorii au calculat data exactă la care un asteroid va lovi planeta noastră
Pixabay

Populația planetei, în pericol

Potrivit celor de la NASA, asteroidul Bennu va lovi Pământul în data de 24 septembrie 2182. Bennu are un diametru de trei mile, ceea ce înseamnă jumătate din diametrul asteroidului care a dus la extincția dinozaurilor. Deși este suficient de mare, în ipoteza în care Bennu va lovi planeta noastră, impactul nu va fi atât de mare încât să ducă la extincția întregii populații.

Până în 2182 mai este foarte mult timp, dar asta nu înseamnă că cercetătorii de la NASA nu monitorizează constant acest fenomen. Însă, până atunci, populația ar trebui să își facă griji pentru efectele imediate la care asistăm din cauza încălzirii globale.