Vel Pitar este la ora actuală cel mai important jucător din sectorul panificației la nivel național. În anul 2006, societatea a fost delistată de la bursă de Broadhurst. La conducerea acestei companii s-a aflat Andrei Siminel.

Vel Pitar a ajuns în proprietatea mexicanilor

Recent, societatea Vel Pitar a fost vândută către un grup de companii cu titulatura Bimbo. Reprezentanții fabricii de panificație au făcut recent cunoscută tranzacția. Aceștia au dezvăluit că Vel Pitar a avut la bază investiție americană. Dincolo de acest aspect, compania a fost condusă de o echipă reprezentativă românească.

Acțiunile societății Vel Pitar SA au fost vândute către grupo Bimbo. Vel Pitar este o companie deținută de investitori americani (NCH Capital), dar construită și condusă de o echipă exclusiv românească, pe un parcurs de peste 24 de ani. Este cel mai mare producător de pâine și produse de panificație din România, dar mai mult decât a fi un producător de pâine, Vel Pitar este o companie inovatoare”, au transmis reprezentanții NCH, potrivit Profit.ro.

Vel Pitar a înregistrat în 2021, u. Profi de peste 68 de milioane de lei.  Compania are la nivel naționale aproape 2000 de angajați. Nu au fost anunțate și schimbările care vor surveni după vânzarea societății Vel Pitar.

Noul proprietar al fabricilor de pâine din România din acest lanț este un jucător important la nivel global.

Noul proprietar al fabricilor de pâine din România din acest lanț este un jucător important la nivel global. Bimbo are fabrici în multe zone ale lumii, iar afacerile anuale se ridică la peste 15 milioane de dolari.

Pâinea s-a scumpit alarmant în ultimele luni

Românii plătesc mai mult europenii pe unul dintre alimentele de bază de pe mesele lor. Asta pentru că pâinea s-a scumpit în ultimele luni cu aproape 25%. Conform cifrelor, costul pâinii a crescut mai mult la noi față de media UE.

Totul în contextul inflației care a aruncat în aer prețurile din sectorul alimentar.De altfel, seceta de anul trecut a avut de asemenea un impact major în ceea ce privește creșterile de preț ale cerealelor, respectiv al pâinii.