Un pădurar de 50 de ani din județul Bistrița-Năsăud este sub anchetă pentru acuzația de dare de mită, după ce a fost surprins în timp ce încerca să influențeze un control silvic oferind mită constând în produse din carne și țuică. Incidentul s-a petrecut într-o parcare de la ieșirea din municipiul Bistrița către Năsăud.

Conform informațiilor oferite de Direcția Generală Anticorupție (DGA), pădurarul, angajat al Ocolului Silvic Izvorul Someșului Mare, a încercat să evite sancțiunile pentru neregulile descoperite în timpul unui control silvic. Acesta a oferit șefului Gărzii Forestiere Județene Bistrița-Năsăud mai multe produse procesate din carne și cinci litri de țuică.

Operațiunea de prindere în flagrant a fost coordonată de procurorul specializat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară de la DGA – Serviciul Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud și polițiștii din cadrul Centrului Operațional 3. Momentan, ancheta este în desfășurare pentru a se aduna toate probele necesare.