Reclamă
Reclamă

Președintele Klaus Iohannis l-a numit pe Ovidiu Raețchi ambasador al României în Japonia, cu reședința la Tokyo, conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale. Fost deputat PNL, Raețchi este în prezent președintele Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență.

În același timp, Klaus Iohannis a semnat și decretul privind „acreditarea doamnei Gențiana Șerbu, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Kenya și reprezentantul României pe lângă UNON, UNEP și UN-HABITAT, în Republica Burundi, în Republica Uganda și în Republica Rwanda, și în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Unită a Tanzaniei, cu reședința la Nairobi.

Ovidiu Raețchi a fost deputat PNL între 2012 și 2020, iar în prezent este președintele Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență, un centru de excelență în domeniul rezilienței, partener al NATO și UE, care acționează în beneficiul acestor organizații, precum și al statelor membre sau partenere, potrivit site-ului organizației.

Reclamă

„Susținând eforturile NATO de creare a noului concept de reziliență stratificată, E-ARC coordonează, în parteneriat cu MAPN, elaborarea doctrinei NATO cu privire la subiectul «planificarea răspunsului» din cadrul strategiei Alianței privind Reziliența Stratificată” se mai arată pe site-ul instituției.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro