Ovidiu Lipan Țăndărică nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este un mare artist și promotor al valorilor româneşti.
Maestrul, a reușit de-a lungul anilor, să aibe o carieră fulminantă atât în țară cât și în străinătate. Ne-a încântat ani de zile cu muzica sa, însă puțini sunt cei care știu prin ce a trecut Ovidiu Lipan Țăndărică.
Arta în comunism
Ovidiu Lipan Țăndărică a acordat în exclusivitate un interviu pentru cei de la FANATIK. Marele baterist a vorbit despre copilările, viața în comunism, cât și despre muzică. Maestrul are o viață demnă de a fi pusă într-un film.
“Eu începând de la Iași, într-un cartier nu departe de centru, de Biblioteca Centrală, un oraș cu un farmec aparte. Vorbesc de perioada anilor `70, când trăiam toți flower power întârziată aici în spațiul mioritic. Libertatea asta și forma asta de a gândi puțin liber. Exista și un potențial foarte mare de a te mișca liber cultural, în toate sensurile, în perioada aceea. Noi am făcut parte din evoluția planetară a tot ce înseamnă cultură mondială. Chiar dacă trăiam undeva în blocul comunist, într-o colivie de aur. Care a și forțat după aceea cândva toată povestea noastră cu Phoenix de a pleca pentru a ne etala talentul.
Pentru un artist, să nu poți să ai libertatea să te exprimi și să poți crea o continuitate în tot spațiul ăsta planetar. E un lucru foarte grav, de aceea noi ne-am și riscat viața în `77, pentru că nu ni s-a oferit posibilitatea să putem pleca. (…) Eu unul nu aș fi rămas niciodată, m-aș fi întors. Perioada de 13 ani până la Revoluție, din `77 de când am plecat. A fost ceva înfiorător, am trăit într-o închisoare în libertate. Aveam totul și îmi lipsea esențialul, parfumul, limba română, forma mea care m-a impregnat în toți acei ani, până la 23 de ani.”, a declarat în exclusivitate Ovidiu Lipan Țăndărică pentru FANATIK.ro