Nu există nicio îndoială că ouăle au multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi susținerea greutății tale, îmbunătățirea sănătății ochilor și furnizarea de mulți nutrienți. Cu toate acestea, noi cercetări sugerează că ar putea fi mai bine să le înlocuiți cu alte alimente care includ aceleași tipuri de hrană necesare organismului dumneavoastră. 

Am adunat câteva cercetări care sugerează că consumul excesiv de ouă ar putea să nu fie cel mai sănătos scenariu pentru tine.

Sursa: Social media

1.Ouăle pot scădea șansele de a trăi mai mult

Un  studiu a constatat că eliminarea completă a ouălor din dietă vă poate face să trăiți mai mult. Acest lucru se datorează faptului că gălbenușul de ou are un nivel ridicat de colesterol. La orice vârstă, dacă mănânci mai multe ouă, ai putea crește acest risc. Dacă mănânci mai puțin de un ou în fiecare săptămână, s-ar putea să fii în siguranță. Puteți încă să obțineți proteine ​​prin înlocuirea gălbenușului de ou cu alimente precum pește, nuci, paste și pâine.

2.Ouăle pot provoca acnee și erupții

Acneea este cauzată de un nivel ridicat de hormoni. Desigur, corpul nostru produce hormoni de la sine, dar mâncând ouă, doar adăugăm hormoni suplimentari în corpurile noastre.Deci, dacă observați brusc niște erupții ale pielii, atunci poate doriți să urmăriți cât de des consumați ouă.

3.Mâncatul multor ouă ar putea crește șansele de boli de inimă

În general, oamenii sănătoși pot mânca aproximativ 7  ouă pe săptămână fără să-și rănească inima. Cu toate acestea, dacă suferiți de o afecțiune de sănătate, cum ar fi diabetul, consumul de multe ouă poate crește șansa de a face boli de inimă. Un  studiu a constatat chiar că bărbații care mănâncă mai mult de un ou în fiecare zi au un risc mai mare de a dezvolta această afecțiune. Prin urmare, mare atenție la câte ouă consumați zilnic.