Cum îți dai seama dacă un ou este fiert, fără să îi desfaci coajă. Vă prezentăm un truc pe care toată lumea care iubește ouăle trebuie să îi știe. Poți să-ți dai seama că este perfect fără să îl desfaci din coajă. Iată ce trebuie să faci.

Fiecare popor are tradiția lui, atunci când vine vorba de ou. De exemplu, americanii pun alături bacon în omletă, iar românii adoră legumele și puțină brânză sărată.

Cum îți dai seama dacă un ou este fiert, fără să îi desfaci coajă

Dar, un ou fiert este preferat mulți. Iată cum îți dai seamă că e fiert, fără să îi desfaci coaja. Britanicii iubesc ouăle fierte moi pe care le mănâncă dintr-un suport special pentru ouă, în care pun bucățele de pâine prăjită.

Dacă îți e poftă de un ou fiert, indiferent dacă vrei să îi mănânci la micul dejun sau prânz, trebuie să știi cum se prepară corect. În primul rând, un ou fiert perfect, iese doar dacă îi pui în apă caldă, atunci când este crud.

Pentru un ou moale, pe care să le mănânci din coaja lui trebuie fiert 4 minute, apoi bagă-l sub un jet de apă rece pentru a le da un șoc de temperatură și a opri procesul termic.

Dacă vrei ca gălbenușul să fie moale, iar albușul potrivit, lasă-le pe foc 6 minute, apoi alte trei minute în apă rece.

Rezultatele vor fi cu siguranță cele dorite dacă faci asta. Specialiștii recomandă consumul de ouă mai moi pentru că ele nefiind gătite până la final își păstrează mare parte din beneficii.

Cum îți dai seama dacă un ou este fiert, fără să îi desfaci coajă. Trucul pe care trebuie să îl știe toată lumea
Pixabay

Ce spun specialiștii

„Consumul unei cantități potrivite de proteine – cel puțin 20 de grame, așa cum au ouăle – este important deoarece vei avea o senzație de sațietate pe durata întregii dimineți, poftele se vor diminua și vei simți nevoia să servești o gustare mult mai târziu decât o faci de obicei”, spune Lauren Harris-Pincus.

„Ouăle au în compoziție și seleniu, pe lângă alte vitamine benefice organismului. Nutriționistul Jo Lewin subliniază faptul că “o dietă bogată în seleniu ne protejează împotriva cancerulului de piele, de arsurile solare și încetinește apariția ridurilor”, potrivit Thelist.com, citat de playtech.