Un produs este preferat de mai toți românii, însă nu știu că de fapt se expun unui mare pericol.

Nu este o raritate faptul că multe dintre produsele pe care le găsim pe rafturile din supermarket conțin substanțe nocive. Sunt foarte multe exemple de astfel de situații.

Pornind de la legumele și fructele injectate cu substanțe care să le ajute să aibă un aspect fresh până la puii care conțin hormoni, toate acestea au efecte negative asupra sănătății. Un astfel de exemplu este peștele Pangasius, preferat de foarte mulți români. 

File-ul de Pangasius, otravă pentru sănătate

Preferat de multe persoane pentru că este ieftin, gătește rapid, are puține oase și nu are mirosul specific, acest pește nu este deloc indicat. File-ul de Pangasius provine din Vietnam.

Acesta găsește în râul Mekong, considerat unul dintre cele mai poluate fluvii și cu mii de bacterii. Chiar dacă autoritățile din această țară sunt conștiente de pericolul la care îi expun pe cumpărători, aceștia nu ezită să continue exportul.

De fapt, scopul autorităților este unul bine stabilit și are nicio legătură cu sănătatea consumatorilor. Peștele Pangasius este cel care ar trebui să curețe râul Mekong de aceste substanțe otrăvitoare.

Acest tip de pește ar fi hrănit cu pești morți, ce sunt măcinați înainte de a fi aruncate în apă. Hrana peștilor are rolul de a-i determina să crească mai repede de patru ori decât atunci când sunt pescuiți din zonele neamenajate.

Otravă la liber, în supermarket! Ce produs cumpără toți românii, însă este extrem de nociv
Pexels.com

Peștele Pangasius a fost inventat de chinezi, după ce au reușit să facă încrucișări între mai multe tipuri de pește. Acesta a fost special creat să preia substanțele otrăvitoare din râul Mekong.

Pe baza neștiinței oamenilor, companiile din Vietnam au reușit să facă profit. În aceeași măsură, pun în pericol viețile a mii de oameni, care consideră că mănâncă sănătos.

Unele studii arată că peștele conține mercur. Acest metal este considerat a fi cauza unor boli destul de grave precum cancerul, anomalii psihice sau poate duce chiar la orbire, sunt de părere cercetătorii.

Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.