Profesorul Constantin Dulcan, medic neurochirug, a vorbit despre aceste probleme. De asemenea, medicul a atras atenția și asupra anumitor alimente care, consumate în exces, pot duce la apariția cancerului.

”Ne trezim cu tumori și nu știm de unde au venit. Aşa au venit: din ce vorbim, ce gândim, ce simţim şi ce facem”, explică medicul.

Evitați stresul!

Constantin Dulcan spune că stresul este cel care ne îmbolnăvește cel mai tare și ne reduce durata vieții. El a explicat că trebuie să ne apărăm și să încercăm să ne detașăm. Este important să cunoaștem anumite tehnici de apărare de stres și să îk evităm.

În secolul în care trăim foarte mulți oameni mor din cauza bolii Alzheimer, adică își pierd capacitatea intelectuală.

„De exemplu: te duci la şeful tău şi, dacă ştii că o să-ţi facă scandal, deja să anticipezi, să încerci să fii cât se poate de indiferent, să-ţi pui un baraj. E una dintre tehnicile de apărare”, explică medicul.

Nu putem evita complet stresul, spune medicul, fiindcă lumea în care trăim ne aduce în stadiul acesta, fie că vrem, fie că nu vrem. De exemplu, ni se îmbolnăvesc apropiații, sau chiar mor, acestea sunt stresuri inevitabile, care fac parte din biologia noastră, a explicat medicul.

Otrava de pe masa românilor! Evitați aceste alimente. Profesorul Dulcan: Așa apar tumorile!
Sursa foto: social media

Care sunt dușmanii sănătății

De asemenea, acesta a vorbit și despre „dusmanii sanatatii”, atunci când se referă la mâncare. Oamenii trebuie să înțeleagă că în alimentația noastră sunt anumite produse pe care, dacă nu le evităm, sau măcar să încercăm să nu facem abuz, ne vor îmbolnăvi grav.

Printre aceste produse se numără sarea, zahărul alb și făina albă. Pâinea integrală este cea mai bună și sănătoasă, spune medicul. De asemenea, fumatul face foarte mult rău. La rândul lor, aditivii alimentari care se pun pentru conservare, coloranții, toate aceste lucruri trebuie să le evităm, explică doctorul.