Reclamă

Într-o vreme în care războiul face valuri, poveștile oamenilor simpli sunt cele care ne arată adevărata față a conflictului. E un coșmar ce pare rupt din filme, dar e real și se întâmplă chiar acum. Află aici poveștile cutremurătoare ale oamenilor care au fost răpiți de Hamas în urma recentelor atacuri asupra Israelului.

Cum a aflat Yoni că familia sa a fost luată

Yoni Asher nu și-a imaginat niciodată că va urmări telefonul soției sale pentru a-și găsi familia. Doron, soția lui, și cei doi copii ai lor, au fost în vizita la rude când totul a început. Ultimul apel cu ea a fost la 10:30 dimineața. A urmărit telefonul mobil al soției și a văzut că era în Gaza. Mai târziu, a văzut un videoclip în care familia sa era urcată într-un camion. A recunoscut-o pe soția și pe cele două fetițe ale sale.

Ido și copii Erez and Sahar

Ido Dan a trăit groaza pe grupul de familie de pe WhatsApp. Verișoara lui, Hadas, trimitea mesaje disperate dintr-un adăpost antiaerian. „E ca un Holocaust aici. Omoară pe toată lumea,” a scris ea înainte să se deconecteze. Cinci membri ai familiei sale au dispărut, iar el a văzut un videoclip în care fiul ei de 12 ani era răpit. „Pentru copii, nu știm cum merg la toaletă, cum mănâncă,” a spus el, plin de teamă.

Noam și căutarea disperată a mamei sale

Noam Sagi, care locuiește în Londra, a trăit clipe de coșmar când a aflat că mama sa, în vârstă de 74 de ani, a dispărut. Armata israeliană a găsit urme de sânge în casa ei, dar nicio urmă de ea. „E ca un film de groază,” a spus Noam. Nici el, nici soția lui Michal, nu știu ce s-a întâmplat cu ea, dar se tem pentru sănătatea ei, având nevoie de medicamente.

Alte povești cutremurătoare

Nu doar israelienii au fost afectați. Muncitori thailandezi și turiști germani au fost, de asemenea, răpiți. Shani Louk, o turistă germană, a fost văzută inconștientă într-o mașină într-un videoclip. Alți 11 thailandezi sunt dați dispăruți. „E absolut el în videoclip,” a spus soția unuia dintre ei.

În aceste momente, tot ce putem face este să sperăm. Sperăm că aceste povești vor fi auzite și că oamenii vor fi eliberați. Pentru că, chiar și în război, ar trebui să existe reguli și limite. Dar până atunci, aceste povești ne arată cât de departe suntem de așa ceva.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro