Reclamă

Poziția misionarului, denumită așa pentru o poziție sexuală față în față cu bărbatul deasupra, nu are legătură cu misionarii, contrar credinței populare. Deutsche Welle dezvăluie miturile din spatele acestei denumiri și origine sa reală.

În ciuda asocierii cu misionarii care ar fi impus-o în încercarea de a crește populația creștină, Kate Lister, istoric al sexului și autor al cărții „O istorie curioasă a sexului”, afirmă pentru DW: „Nu există dovezi că misionarii creștini au promovat această poziție.” Deși teoria apare în diferite lucrări și dicționare, istoricii susțin că este doar un zvon.

Mistica numelui provine de fapt dintr-o eroare făcută de sexologul american Alfred Kinsey în anii 1950. Kinsey a preluat o observație greșită din textele antropologului Bronisław Malinowski, care a călătorit în Australia și Papua Noua Guinee în perioada 1914-1920. Kinsey a menționat că Malinowski ar fi observat cum localnicii Batka Island se amuzau pe seama „poziției anglo-americane”, dar Malinowski nu s-a referit la misionari în mod specific, ci la „comercianți, plantatori sau oficiali albi”. Malinowski a notat că termenul folosit de localnici era „modă misionară”, aluzie la obiceiurile romantice ale albilor.

În cercetările sale, antropologul Robert Priest a descoperit în 2001 că Alfred Kinsey a transmis greșit faptele și a popularizat termenului cu o conotație greșită. „Se pare că Kinsey a inventat o legendă în timp ce credea că raportează fapte istorice”, a concluzionat Priest.

Astfel, povestea originală a „poziției misionarului” a devenit o legendă urbană, trecând de la o simplă greșeală lingvistică la o presupoziție istorică fără baza concretă în activitatea misionarilor creștini.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro