Plăcinta cu mere este un desert apreciat de foarte multă. Această delicatesă pare ușor de preparat, dar puțini știu să o facă bună de te lingi pe degete. Acestea fiind spuse, descoperă acest ingredient secret pentru o plăcintă cu mere de succes.
Pentru ca plăcinta ta să fie delicioasă și crocantă, ia în considerare amestecarea acestui ingredient secret cu feliile de mere. Vei fi plăcut surprins de rezultat.
Care este acest ingredient pentru o plăcintă cu mere reușită?
Umplutura de plăcintă trebuie să fie suficient de gelificată și să nu curgă, altfel va înmuia crusta de jos a plăcintei și o va face moale. Plăcinta ta își pierde apoi crusta crocantă. Secretul ?
Utilizați amidon de porumb . Se amestecă cu zahărul, înainte de a adăuga merele în amestec, pentru a evita formarea de cocoloașe. Acest ingredient vă permite să îngroșați umplutura plăcintei și să împiedicați picurarea acesteia înainte de coacere. De asemenea, amidonul de porumb nu necesită mult timp pentru gătit. Cu toate acestea, are nevoie de o temperatură ridicată pentru gătit și nu trebuie folosit în exces, altfel poate schimba aroma și textura plăcintei tale.
Rețineți că puteți înlocui amidonul de porumb cu făina, deși nu are aceeași capacitate de îngroșare. În acest caz, folosiți două linguri de făină, pentru a înlocui o lingură de amidon de porumb. Amestecăm făina cu zaharul, înainte de a adăuga merele. De asemenea, rețineți că făina este recomandată în special pentru fructele mai puțin suculente, sau foarte bogate în pectină, o substanță care se găsește în multe legume și care funcționează ca un agent de îngroșare natural. Merele și afinele sunt foarte bogate.
Care sunt alte sfaturi pentru o plăcintă cu mere reușită?
Pe lângă adăugarea de amidon de porumb sau făină, există mai multe trucuri pentru a evita o umplutură care curge și a obține astfel o plăcintă crocantă cu mere.
Reduceți sucul de mere pentru a face plăcinta
Pentru ca umplutura să nu fie foarte lichidă, nu uitați să reduceți sucul de la mere. Pentru a face acest lucru, tăiați merele în felii, puneți-le într-un bol și adăugați cantitatea de zahăr menționată în rețetă. Zahărul va servi pentru a extrage excesul de lichid din mere. Lăsați să stea cel puțin 30 de minute. Apoi, folosind o strecurătoare, scurgeți merele pentru a le filtra sucul.