Reclamă
Reclamă

Organizațiile de Management ale Destinaţiilor Mamaia-Constanța, Mamaia Nord și a Județului Constanța au trimis un drept la replică în urma articolului „Plajele de pe litoral, invadate de alge. Turiștii se plâng că nu pot intra în apă”, susținând că fenomenul depunerilor de alge pe țărm „a scăzut în intensitate” și „se manifestă punctual, pe zone foarte restrânse”.

Conform poziției exprimate de cele trei organizații, „Constatările oficiale ale Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral sunt menționate în comunicatul oficial al ABADL: Având în vedere fenomenul de dezvoltare algală manifestat în ultima perioadă pe plajele litoralului românesc aflate în administrarea Administraţiei Naţionale «Apele Române» — Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea — Litoral, prin depunerea algelor la linia țărmului sau prin prezența acestora în zona de îmbăiere, pe această cale vă comunicăm că acesta a scăzut în intensitate. În prezent, existenţa algelor la linia țărmului se manifestă punctual, pe zone foarte restrânse. Personalul din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea — Litoral — Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa intervine în fiecare seară pentru evacuarea algelor depuse la linia țărmului. Trebuie subliniat că acest fenomen de depunere algală la linia țărmului și prezența algelor în zona de îmbăiere este influențat în mare măsură de curenții marini și de condiţiile meteorologice la Marea Neagră.”

Reclamă
Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro