Orfelinatul unde copiii erau răpiți de la părinți și apoi vânduți

În urmă cu 69 de ani, în statul Tenesse s-a încheiat un episod tragic și demn de scenariul unui film de groază. Sfârșitul lunii decembrie a marcat închiderea orfelinatului Children’s Home Society, loc care adăpostea mai bine de 5 000 de copii.

Poveștile care încă circulă chiar și în prezent sunt de-a dreptul înspăimântătoare. Copiii nu erau abuzați, însă erau furați din căminele părinților lor, pentru a fi ulterior vânduți.

Georgia Tann era pe atunci directoarea acestei instituții. Împreună cu alți angajați ai orfelinatului, ea răpea copii nevinovați și îi vindea unor familii mai bogate, care își permiteau să plătească prețul corect pentru ei.

Printre strategiile de răpire folosite, cel mai des Georgia alegea că își conducă mașina prin cartiere sărace, iar apoi alegea copiii cei mai drăguți cărora le oferea o plimbare cu mașina. Odată ce intrau în mașină, micuții nu își mai revedeau familiile niciodată.

Legile pentru adopție nu erau foarte stricte în perioada respectivă, iar Georgia Tann a profitat din plin de această slăbiciune a sistemului. Sute de copii au dați spre adopție în mod ilegal, iar alții care nu au fost suficient de norocoși să li se găsească o familie au murit între pereții orfelinatului.

Victimele Georgiei s-au întâlnit de-a lungul anilor, încercând să pună cap la cap povestea. Mulți nu au știut niciodată cine sunt cu adevărat sau de unde provin, iar alții nu vor afla niciodată.

Povestea poate fi citită în amănunte în cartea „Before We Were Yours” ( trad. rom. „Înainte să fim ai voștri”). Romanul prezintă viața tumultoasă a unui băiat în vârstă de 12 ani care a trăit în orfelinatul Children’s Home.

Lasă un răspuns

Care este relația lui Enrique Inglesias cu tatăl său?

Femeie incendiată chiar în timp ce mergea la Tribunal pentru un caz de viol