În data de 13.02.2020, premierul Ludovic Orban a anunţat faptul că a renunţat la publicarea ordonanţelor de urgenţă referitoare la fondurile europene, în Monitorul Oficial. Motivul răzgândirii îl reprezintă polemicile stârnite de către acestea, în parlament şi în media.

„Tema era mult prea sensibilă și pârâcioșii care vor să facă rău României prin blocarea fondurilor au început deja să trimită tot felul de păreri. Tema este mult prea delicată fiind vorba de fonduri europene nu avem voie să fragilizăm sub nicio formă procedurile pe care le-am gândit și mai ales planul de măsuri astfel încât ele să fie obiectul unor acte normative care să fie contestabile și discutabile”, a declarat premierul Ludovic Orban, în debutul ședinței de guvern de astăzi.

Reclamă

Totodată, acesta l-a sfătuit pe Ministrul Fondurilor Europene să dezvolte o serie de legi pentru acoperirea a ceea ce ordonanţele care au fost retrase din Monitorul Oficial nu mai pot rezolva.

„Vă rog să pregătiți pe fiecare dintre măsuri soluții de reglementare. Pregătiți proiect de lege și înaintăm proiectul prin intermediul grupurilor parlamentare, iar acolo unde nu e nevoie de proiect de lege se poate realiza și prin HG sau ordine de ministru. De exemplu știu că ne e nevoie de reglementare cu caracter de lege a programului de extindere a rețelei de gaze”, a mai spus premierul Ludovic Orban.