Orban, atacat dur de un deputat USR

După ce joi, Orban a prezentat o eventuală candidatură a lui Mihai Chirica la Primaria Iași, pe listele PNL, mai multe discuții s-au iscat înspațiul public.

Unul dintre cei care îl atacă pe Orban pentru că susține un fost social democrat pe listele liberalilor, este deputatul USR Cosette Chichirău.

„Mihai Chirica este «opozant» al lui Dragnea la fel cum au fost Gabriela Firea și Marian Oprișan. Asta nu-i albește trecutul și nu îl califică pentru un nou mandat la Primăria Iași,”, a declarat Cosette Chichirău.

Deputatul USR a publicat un mesaj pe pagina sa de socializare prin care vorbește despre trecutul celui care acum vrea să fie edilul șef al Iașului, din partea PNL.

„Mă întreb cum comentează Ludovic Orban aceste «detalii» din cariera lui Chirica:

1) Mihai Chirica a fost mâna dreaptă a lui Gheorghe Nechita, fostul primar al Iașului condamnat la închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. Chirica este în administrație de 19 ani, a avansat în carieră, a ajuns consilier, viceprimar și apoi primar exclusiv cu sprijinul rețelei PSD. Mai grav, a fost părtaș sau autor la toate relele pe care le-a făcut acest partid în Iași.

2) Mihai Chirica are grave probleme de integritate. Presa a dezvăluit de multe ori informații scandaloase despre averea actualului primar, avere ce pare să fi crescut spectaculos și nejustificat în ultimii ani. De exemplu, în 2019, Mihai Chirica a «uitat» să treacă în declarația de avere o casă de un sfert de milion de euro ce-l are ca proprietar pe fiul edilului care, la vremea respectivă, nu împlinise încă vârsta de un an.

3) Mihai Chirica a fost susținut necondiționat de consilierii PSD și înainte și după «excluderea» sa din partid. Criticile lui Chirica legate de Ordonanța 13 au fost doar un artificiu pentru a se decupla de imaginea toxică a lui Liviu Dragnea. În realitate, Chirica a rămas în relații foarte bune cu PSD, partid care votează în Consiliu tot ce vine de la primar.

4) Mihai Chirica este autorul unor declarații rasiste fără precedent la un asemenea nivel. Pentru declarația despre «congolezii, somalezii, sirienii şi alte naţiuni care sunt coborâte din copac», Chiria a fost amendat de CNCD.

5) Mihai Chirica este «opozant» al lui Dragnea la fel cum au fost Gabriela Firea și Marian Oprișan. Asta nu-i albește trecutul și nu îl califică pentru un nou mandat la Primăria Iași”, a scris deputatul USR, vineri, pe rețeaua de socializare.

Lasă un răspuns

Întâlnire de maxim interes pentru fermieri! Oroș s-a văzut cu ambasadorul Statului Israel. De ce? Vedeți aici

Exclusiv | Anamaria Prodan îi face praf pe Mircea și Luana Rednic