Proaspătul premier demis din funcţie, Ludovic Orban, a răspuns în data de 05.02.2020, afirmaţiilor lui Ponta din Parlament faţă de internarea acestuia într-o clinică de dezalcolizare.

Afirmaţia lui Ponta a venit ca răspuns la spusele lui Orban, care zicea că în ciuda faptului că Ponta nu are o părere bună faţă de sistemul de sănătate privat, acesta s-a operat într-o clinică privată din Turcia. Ludovic Orban susţine că Ponta minte cu desăvârşire şi îi cere dovezi pentru a-şi susţine afirmaţiile făcute.

„Asta arată nivelul de documentare a domnului Ponta și nivelul minciunii sale. Afirmația este o mojicie și o minciună nenorocită care nu are în spate nimic. Eu nu stau să mă dezvinovățesc, dar să spună unde am fost, la ce clinică de dezalcoolizare am fost, dacă vrea să îl mai creadă cineva. Eu am refuzat să îi dau un răspuns pentru că nu merită”, a declarat Orban, pentru Digi 24.

Victor Ponta i-a reproşat lui Orban, în Parlament, că s-a operat în străinătate, insultându-l astfel pe fostul premier. „Un singur lucru, dragă Ludovic, să ştii că eu m-am operat de picior, nu am fost la o cură de dezalcolizare, pentru că acelea sunt toate private şi  acele clinici de dezalcoolizare de azi începând le puteţi plăti din bani publici. Succes”, a zis Ponta.