Reclamă

Canicula a afectat mare mare din Europa, iar termometrele au luat-o razna. Tot mai multe orașe ajung să fie sufocante și au nevoie de noi metode de răcire. Cum vremea nu ține cu noi, oficialii mai multor țări au gândit metode inedite prin care să răcorească locurile.

Vremea călduroasă face ravagii peste tot și locuitorii încep să ia măsuri de precauție. Indiferent cât încercăm să stăm cu aerul condiționat dat drumul, el nu face față tot timpul. În acest fel, autoritățile au gândit diverse metode prin care să mai reducă numărul ridicat de grade.

Viena

Viena are dispozitive de pulverizat apa în parcuri. Majoritatea locuitorilor din capitala nu au aer condiționat, astfel că este singura principala prin care se pot menține rece. Cei care nu pot ajunge în Dunăre pentru o baie rece, se pot bucura de „copaci cu apă.” Aici se pulverizează apă pentru cei care vor să se răcorească. Totodată, există și multe fântâni cu apă potabilă pentru toți cetățenii.

„Este esențial să ne gândim la cum să obținem mai mult flux de aer, să folosim caracteristicile apei… Soluțiile bazate pe natură sunt cele mai bune pentru căldură extremă”, a explicat McLeod.

Social media

Abu Dhabi

Emiratele Arabe Unite sunt mereu fierbinți și ajung să aibă peste 50 de grade. Cei mai mulți oameni preferă să stea în interior unde au aerul condiționat. O tehnică veche a fost adusă în prim plan pentru a reduce căldura clădirilor.

Astfel, Mashrabiya este un element arhitectural islamic de fereastră cu zăbrele care propagă lumina soarelui și menține clădirile răcoroase fără să blocheze lumina de afară. Se oprește lumina directă a soarelui pe exteriorul clădirii.

Miami

Autoritățile din Miami au plantat copaci în stațiile pentru autobuze pentru a avea umbră. Aceștia au făcut și un ghid unde au descris copacii care funcționează cel mai bine și unde să-i planteze, încât să se poată reproduce proiectul.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro