Deși tranzacțiile în imobiliare au scăzut drastic în ultimele luni, totuși, prețurile locuințelor rămân pe poziții, iar în unele cazuri se și măresc. Din acest motiv, cei mai mulți dintre specialiștii din sfera imobiliarelor nu recomandă o astfel de achiziție în prezent. În mai multe orașe din România, cel pentru moment, nu ar fi deloc rentabil să plătești „cu banii jos”, dar nici prin credit, un apartament.
Orașele din România în care prețurile locuințelor au crescut enorm
Dacă vrei să vinzi, să cumperi sau să închiriezi o locuință trebuie să te asiguri că prețul este unul corect. Conform statisticilor din luna martie, prețurile din sectorul rezidențial au crescut semnificativ. Cu toate că întreaga lume traversează o perioadă instabilă financiar, tarifele sunt uriașe în acest sens.
Cei care vor să vândă nu sunt pregătiți să lase din preț, iar cei care își doresc să cumpere se sperie de sumele mari sau de ratele îndelungate la care s-ar putea înhăma. Astfel,pentru agențiile imobiliare țin prețurile sus, vânzările sunt tot mai puține.
Pe primul loc în topul orașelor în care apartamentele s-au scumpit se află Brașovul. Aflat în plină dezvoltare rezidențială, acesta este unul dintre județele țării de care mulți cumpărători se feresc în prezent.
Astfel, prețul unui apartament de trei camere în Brașov, cu anul de construcție 2014, ajunge și la 120.000 de euro. Un astfel de preț este cerut și de vânzătorii de apartamente din Capitală.
Conform statisticilor, în București, creșterea prețurilor este de 0,5%, temperată susțin specialiștii. Apartamentele noi au stagnat, iar prețurile celor vechi au crescut cu 8%.
Constanța este un alt exemplu elocvent. În acest caz, atât prețul chiriilor cât și al apartamentelor noi a crescut. Nici apartamentele vechi nu se vând cu sume mici.
Pentru o astfel de perioadă în care piața imobiliară este instabilă, ultimul gând ar trebui să fie către investiție pe termen lung spun specialiștii. Cei care aveau în plan să cumpere o locuință ar putea amâna momentul până la redresarea pieței.