Reclamă
Reclamă

Armata israeliană a anunțat sâmbătă moartea a opt soldați, uciși în explozia vehiculului lor în apropiere de Rafah, în sudul Fâșiei Gaza, în cadrul războiului purtat între Israel și teroriștii Hamas, ostilități care durează deja de opt luni. Acești opt soldați „au murit în cursul unei activități operaționale în sudul Fâșiei Gaza”, a transmis armata israeliană într-un comunicat.

IDF a confirmat că transportorul blindat de tipul Namer în care se aflau a explodat în regiunea Rafah. Armata israeliană a lansat un asalt împotriva orașului Rafah, la limita sudică a Fâșiei Gaza, pe 7 mai, suscitând critici virulente din partea comunității internaționale.

Printre cei opt soldați care și-au pierdut viața se află și căpitanul Wassem Mahmoud, de 23 de ani, se arată în comunicatul armatei israeliene, care a anunțat și că le-a anunțat familiile.

Reclamă

De la începutul operațiunii terestre în Fâșia Gaza, pe 27 octombrie, 306 soldați israelieni au fost uciși – între care și cei opt militari, în unul din cele mai sumbre bilanțuri pentru armata israeliene într-o singură zi.

Decesele soldaților vin în contextul în care lupte grele continuă în jurul orașului Rafah. Conform IDF, batalionul era compus din ingineri de război experimentați, aceștia aflându-se într-un convoi de vehicule blindate care reveneau din misiune, conform The Guardian.

Războiul a fost declanșat pe 7 octombrie prin atacul Hamas lansat din Fâșia Gaza în sudul Israelului, care a provocat moartea a 1.194 de persoane, în majoritate civili. Dintre cele 251 de persoane răpite în acea zi, 116 sunt în continuare deținute ca ostatice în Gaza, dintre care 41 nu ar mai fi în viață, potrivit armatei.

Drept represalii, armata israeliană a lansat o ofensivă de mare anvergură în Fâșia Gaza, soldată cu 37.296 de morți, în majoritate civili, potrivit datelor comunicate sâmbătă de ministerul sănătății al „autorităților” Hamas din Gaza.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro