Reclamă
Reclamă

Opt polițiști și un jandarm din Brașov sunt în prezent audiați de procurori, fiind bănuiți că au dat mită pentru a trece examenul de licență. Perchezițiile au loc după ce mai mulți studenți au mituit un profesor pentru a promova examenele din acest an universitar, precum și examenul de licență fără a învăța.

Studenții provin de la o universitate privată din Brașov, iar activitățile ilicite au avut loc pe parcursul acestui an. În scopul investigării, au fost emise 20 de mandate de percheziții în mai multe județe din țară, precum și în București, pentru a colecta informații despre banii și bunurile oferite pentru trecerea examenelor.

În fața instanței urmează să ajungă 15 persoane, inclusiv opt agenți de poliție și un jandarm. Cercetările vizează infracțiuni precum luare de mită, dare de mită, trafic de influență și cumpărare de influență.

Reclamă

În dosar sunt cercetați 15 studenți sau foști studenți ai universității, acuzați că ar fi oferit sume de bani cuprinse între 500 și 2.500 de lei pentru a promova examenele. Procurorii notează că cele mai mari sume erau destinate promovării examenului de licență.

Printre cei vizați de anchetă se numără și opt agenți de poliție și un subofițer de jandarmerie, care au fost aduși la sediul Parchetului pentru audieri. Conform anchetatorilor, unii dintre aceștia au statut de martor, în timp ce alții au dobândit calitatea de suspect.

„În fapt, în perioada 2023-2024, mai multe persoane – suspecți în cauză – care au avut sau au şi în prezent calitatea de student la o universitate privată din municipiul Braşov, au remis, direct sau indirect, unui profesor din cadrul universității diverse sume de bani și bunuri cu scopul facilitării promovării examenelor din cursul anului de studiu sau a examenului de licență”, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Ancheta vizează infracțiuni de luare de mită, dare de mită, trafic de influență și cumpărare de influență. Cele 20 de percheziții au avut loc la adrese din București și din județele Alba, Buzău, Dâmbovița, Covasna, Constanța, Harghita, Prahova, Giurgiu, Brașov, Galați și Vrancea. Printre suspecții din dosar se află și profesorul acuzat de luare de mită.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro