Opt pasageri ai vasului de croazieră Norwegian Dawn au fost abandonați pe o insulă din statul african São Tomé și Príncipe și acum se chinuie să îl prindă din urmă în timp ce acesta navighează de-a lungul coastei de vest a Africii.

Situația lor dificilă include mai mulți oameni în vârstă, o persoană paraplegică și o femeie gravidă.

Evenimentul a avut loc pe 27 martie, când acești pasageri au ajuns prea târziu pentru a se reîmbarca, după ce au petrecut timp pe insulă, fie explorând singuri, fie participând la un tur privat. Norwegian Cruise Line (NCL) a comunicat prin intermediul unei declarații că vizitatorii sunt responsabili să se întoarcă pe vas la timpul stabilit, prezentat clar prin mai multe metode de comunicare la bord.

Din cauza acestui incident, NCL a predat pașapoartele pasagerilor autorităților portuare pentru ca aceștia să le colecteze și să își asume costurile necesare pentru a ajunge la următoarea oprire a vasului. Un grup de pasageri a petrecut 15 ore călătorind prin șase țări africane pentru a ajunge în Gambia, însă vasul nu s-a putut apropia de țărm din cauza nivelului scăzut al apei.

Jill și Jay Campbell, doi dintre pasagerii afectați, au relatat că au întâmpinat numeroase dificultăți, inclusiv lipsa unei rețete medicale vitale pentru unul dintre pasageri și probleme în comunicarea cu echipajul vasului de croazieră. De asemenea, au cheltuit mii de dolari pentru cazare și necesități, având dificultăți inclusiv cu cardurile de credit acceptate în São Tomé și Príncipe.