Sondaje recente, inclusiv unul publicat de The Wall Street Journal (WSJ), arată o opoziție record între actualul președinte democrat Joe Biden și fostul președinte republican Donald Trump, cu un nivel neobișnuit de respingere din partea alegătorilor americani.

O semnificativă parte din electorat este indecisă sau pregătită să voteze pentru „răul cel mai mic”.

Rezultatele sondajului WSJ indică faptul că 48% dintre respondenți cred că Trump are capacitatea mentală necesară pentru a fi președinte, comparativ cu doar 28% pentru Biden. Mai mult, 59% au o opinie nefavorabilă despre Biden, în timp ce 52% văd negativ candidatura lui Trump.

Trump deține un avantaj în șase din cele șapte state cheie considerate decisive pentru victoria în alegerile prezidențiale, ceea ce sugerează că ar putea obține președinția pentru a doua oară dacă tendințele se mențin. În confruntarea directă, Trump pare mai bine poziționat pe problemele imigrației și economiei, în timp ce Biden se confruntă cu provocări serioase în recapturarea încrederii în anumite state cheie.

Sondajul evidențiază, de asemenea, o polarizare accentuată, cu procentaje însemnate de alegători exprimându-și repulsia puternică față de ambii candidați. Această dinamică subliniază importanța voturilor indecișilor în determinarea rezultatului alegerilor.