Poliția Română și D.I.I.C.O.T. au dat lovitura! Peste 50 de acțiuni operative sunt în desfășurare chiar acum pentru a curăța România de criminalitate. E momentul să aflăm ce se întâmplă în spatele ușilor închise.

Operațiunea de Anvergură: Ce Trebuie să Știi

După scandalul care a zguduit România, cu băiatul de bani gata care a omorât doi copii, autoritățile s-au pus pe treabă. Nu mai puțin de 260 de mandate de percheziție și 250 de mandate de aducere sunt pe rol. Asta înseamnă că nimeni nu e în siguranță dacă are ceva de ascuns.

Polițiștii și procurorii D.I.I.C.O.T. au în vizor mai multe tipuri de infracțiuni. De la trafic de droguri până la pornografie infantilă, nimeni nu scapă. E ca un Big Brother, dar în varianta bună, care te protejează, nu te spionează.

Acțiunea e una națională și implică și Jandarmeria Română. Deci, dacă vedeți forțe de ordine pe străzi, stați liniștiți. Ei sunt acolo să ne facă viața mai bună, nu să ne sperie.

Sub Lupa Legii: Cine sunt țintele?

Sunt vizate 37 de acțiuni pentru combaterea traficului de droguri. Asta înseamnă că dealerii de droguri ar trebui să-și facă bagajele. Dar nu e tot. Sunt și 10 acțiuni pentru combaterea criminalității informatice. Hackerii, gata cu joaca!

Pe lângă asta, polițiștii și procurorii se concentrează și pe traficul de persoane. 25 de mandate de percheziție sunt în desfășurare pentru a opri această nenorocire. Și nu în ultimul rând, traficul de migranți e și el pe listă. Cu 4 mandate de percheziție, autoritățile speră să pună capăt acestei probleme.

De Ce Acum?

Acțiunea nu e una izolată. Face parte dintr-o serie de inițiative care au început în 2018. Scopul? Crearea unui climat de siguranță pentru toți cetățenii. Și da, protecția victimelor e pe primul loc. Dacă te-ai simțit vreodată nesigur, acum e momentul să respiri ușurat.

În funcție de cum evoluează anchetele, vom afla mai multe informații. Dar un lucru e clar: autoritățile sunt pe fază și nu se joacă. E un semnal puternic că România se schimbă și că legile sunt făcute să fie respectate, nu ignorate.