Partidul AUR a inițiat o amplă operațiune de verificare a integrității membrilor săi, apelând la testele poligraf cunoscute ca detectoare de minciuni, la București. Testările sunt efectuate de firma Best Polygraf, cunoscută pentru colaborarea cu influencerul Selly în emisiunile sale despre detectoarele de minciuni pentru vedete. George Simion, președintele AUR, a provocat și alți lideri de partide să se supună acestui test pentru a dovedi sinceritatea, confirmându-și participarea prin intermediul rețelelor de socializare.

Manifestând transparență, dar și provocând controverse, testările vizează aspecte precum primirea de beneficii materiale în schimbul promisiunilor de oferire a funcțiilor în partid sau colaborări cu serviciile de informații. Mai mulți lideri și candidați au fost reticenți în a discuta despre necesitatea acestor teste, indicând o posibilă interdicție de a face declarații pe acest subiect. Ionelia Priescu, coordonator al filialei județene Gorj a AUR, a confirmat participarea sa la test, oferind detalii despre întrebările adresate și desfășurarea procedurii.

La nivelul așteptării, mai mulți candidați AUR la alegerile locale s-au arătat entuziasmați să participe la testare, văzând în aceasta o oportunitate de a-și demonstra integritatea. Între timp, unii membri importanți ai partidului consideră această inițiativă mai degrabă ca pe o stratagemă de PR decât ca o măsură de consolidare a încrederii în cadrul partidului.