Reclamă
Reclamă

Polițiștii de frontieră de la Drobeta-Turnu Severin au salvat patru persoane, printre care și un copil, care nu au putut să revină singure la mal după ce s-au aventurat pe Dunăre. Intervenția a avut loc după ce dispecerul de serviciu a informat echipajul despre situația critică în care se aflau cei trei bărbați și minorul.

Cei patru plecaseră cu barca pe Dunăre vineri dimineață, dar curenții puternici i-au împiedicat să se întoarcă pe mal. Polițiștii de frontieră au intervenit rapid folosind o ambarcațiune rapidă și au ajuns la timp pentru a-i salva. Barca în care se aflau victimele plutea în derivă, dar echipajul de poliție a reușit să o remorcheze și să o ancoreze în condiții de siguranță pe mal.

Din fericire, cei trei bărbați și copilul nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind aduși în siguranță la țărm.

Reclamă

Autoritățile au avertizat în repetate rânduri, mai ales în contextul valului de caniculă care afectează România în această perioadă, să nu se aventureze în apele râurilor sau ale barajelor. Potrivit pompierilor, curenții pot fi extrem de puternici, iar adâncimea apei poate varia brusc de la un metru la trei metri, făcând înotul extrem de periculos.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro