Reclamă
Reclamă

Operațiunea antiteroristă lansată în republica rusă Daghestan din Caucaz, după atacuri împotriva unor biserici ortodoxe și a unei sinagogi, s-a încheiat, a anunțat luni Comitetul Antiterorist Rus.

„Ca urmare a neutralizării amenințărilor la adresa vieții și sănătății cetățenilor, s-a decis să se pună capăt operațiunii antiteroriste” în Daghestan începând cu ora 05:15 GMT, a precizat comitetul, citat de agențiile de presă ruse, potrivit AFP și EFE, preluate de Agerpres.

Indivizi înarmați au atacat duminică biserici ortodoxe și o sinagogă în Daghestan, ucigând un preot și cel puțin 15 polițiști, potrivit celui mai recent bilanț al autorităților, care au denunțat acte „teroriste”.

Reclamă

Atacurile au avut loc în capitala Daghestanului, Mahacikala, și în orașul de coastă Derbent.

Un preot ortodox rus, în vârstă de 66 de ani, a fost ucis la Derbent, potrivit autorităților.

Cel puțin 15 polițiști au fost uciși de asemenea în aceste atacuri, a declarat liderul regional, Serghei Melikov, într-o înregistrare video postată pe Telegram în noaptea de duminică spre luni.

„Cel puțin 15 polițiști au căzut victime ale actului terorist” în Daghestan, a anunțat Melikov, subliniind că aceștia „au apărat locuitorii civili (…) cu prețul vieții lor”.

Bilanțul inițial comunicat de autorități informa despre opt polițiști și un preot uciși în aceste atacuri.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro