Reclamă
Reclamă

O confruntare violentă între paza de coastă a Statelor Unite și traficanții de droguri s-a încheiat cu scufundarea bărcii infractorilor în Marea Caraibilor și capturarea de către autoritățile americane a unei cantități mari de cocaină, în valoare totală de 63 de milioane de dolari, conform The Guardian.

Incidentul a avut loc săptămâna trecută, la 40 de kilometri nord de Puerto Cabello, Venezuela, când nava de patrulare Resolute, navigând alături de vasul Groningen al marinei olandeze, a identificat un vas suspect în apele internaționale, despre care se credea că transporta droguri.

Echipajul forțelor combinate de interceptare rapidă a deschis focul asupra suspecților după ce aceștia au ignorat ordinele și și-au direcționat barca spre nava americană. Barca traficanților a luat foc și s-a scufundat.

Reclamă

Acțiunile dramatice au fost urmate de mai multe zile de căutări nereușite. La final, paza de coastă americană și autoritățile olandeze au anunțat că au încheiat operațiunea de căutare a celor trei persoane care erau la bordul bărcii scufundate și care au sărit în apă când vasul a luat foc.

Peste 2.150 de kilograme de cocaină au fost recuperate de la locul incidentului. Niciun membru al echipajului american sau olandez nu a fost rănit în timpul operațiunii.

Regiunea în care s-a produs incidentul este cunoscută pentru frecventele confruntări cu traficanții de droguri și migranții care încearcă să ajungă pe teritoriul Statelor Unite.

Într-un caz separat, echipajul vasului Charles David Jr al pazei de coastă americane a descărcat 245 de kilograme de cocaină în San Juan, Puerto Rico, și a transferat nouă persoane suspectate de trafic de droguri în custodia administrației de combatere a traficului și distribuției de droguri DEA. Drogurile, în valoare de 7,4 milioane de dolari, au fost confiscate dintr-un vas aflat la 121 de kilometri sud de insula St Croix din arhipelagul Insulelor Virgine.

„Echipajul i-a văzut pe ocupanții vasului suspect aruncând mai multe pachete peste bord”, au declarat autoritățile americane. Cei nouă bărbați arestați au afirmat că sunt cetățeni venezueleni.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro