România n-a scăpat de „boala” care a sugrumat sistemul medical ani întregi. Doctori celebri din țara noastră au continuat să ceară plicul cu bani pentru operații. Iar în cazul în care bolnavii nu aveau de unde, le luat chiar și cuponul de pensie.

Medicii din București care te operau doar dacă le dai șpagă

Situația scandaloasă descoperită la Institutul Marius Nasta. Aici, operațiile făcute de medici celebri se făceau doar pe bani mulți, sub formă de șpagă. Vizați de aceste acuzații sunt Cristian Paleru şi Cornel Petreanu, chirurgi cunoscuți în specializarea toracică.

Cei doi, care și-au câștigat un renume prin operațiile pe care le-au făcut, ar fi dus lăcomia la un nivel greu de imaginat. Pacienților care veneau la ei li se cereau sume mari de bani.

Iar în cazul în care era vorba de oameni săraci sau bătrâni, se găseau soluții. Li se luau cupoanele de pensii, li se cereau diferite cadouri și în cazuri extreme, chiar și hainele de pe ei.

Totul a ieșit la iveală în anul 2022, când un pacient i-a denunțat pe cei doi. Așa a pornit o anchetă de proporții, în urma căreia s-a aflat că medicii aveau averi nejustificate în raport cu veniturile lor lunare.

Cât plătea un pacient ca să se opereze

Oamenii legii au descoperit că era vorba de o întreagă rețea, în care erau implicați mai mulți angajați din domeniul sanitar. Toți știau și toți își luau partea de pe urma suferințelor oamenilor, care trebuiau să plătească ca să trăiască și să fie operați.

Surse din anchetă susțin că pentru o operație, Cristian Paleru cerea 6.000 de lei. La domiciliul său, au fost efectuate percheziții. Procurorii au descoperit suma de 50.000 de euro.

Implicat ar fi și Cornel Petreanu, dar în cazul său nu există informații despre implicarea sa și „tarifele” pe care le pretindea de la bolnavi. Ancheta este încă în desfășurare.