Agenția ONU pentru Refugiați Palestinieni (UNRWA) a făcut o solicitare vineri pentru evacuarea mai multor școli din orașul Gaza, în care palestinienii s-au refugiat în timpul conflictului. Această solicitare vine în urma unui avertisment din partea Israelului cu privire la siguranța acestor școli. UNRWA a transmis că infrastructura lor nu mai este sigură și a cerut o evacuare imediată.

Amenințarea asupra spitalului Al-Quds

Semiluna Roșie Palestiniană a primit o amenințare din partea autorităților israeliene cu privire la un posibil atac asupra spitalului Al-Quds din Gaza.

Spitalul găzduiește peste 400 de pacienți și aproximativ 12.000 de civili strămutați. Această amenințare a crescut îngrijorarea cu privire la siguranța civililor și a personalului medical.

Explozia de marți de la spitalul Ahli din Gaza a provocat moartea a numeroase persoane. Hamas acuză Israelul de această tragedie și o denunță ca fiind o „crimă de război”.

Pe de altă parte, Israelul neagă responsabilitatea și susține că tragedia a fost rezultatul unui atac eșuat cu rachete al Jihadului Islamic, un aliat al Hamas. Statele Unite au confirmat oficial această versiune a faptelor.

ONU solicită evacuarea școlilor din Gaza: „Nu mai sunt sigure”. Teroarea continuă în Orientul Mijlociu

Bilanțul total al victimelor

Bilanțul total al victimelor în conflictul din Orientul Mijlociu este încă necunoscut. Imaginile și videoclipurile șocante arată zeci de cadavre în cearșafuri, pături sau saci. Ministerul Sănătății Hamas a raportat cel puțin 471 de morți printre cei strămutați care se adăposteau în spital.

Cu toate acestea, o notă a serviciilor de informații americane menționează un bilanț între 100 și 300 de morți, iar un oficial al serviciilor de informații europene estimează că numărul de persoane ucise se situează în câteva zeci.

Potrivit Ministerului Sănătății Hamas, care controlează Fâșia Gaza, cel puțin 4.137 de persoane au fost ucise pe teritoriul palestinian de la începutul războiului, pe 7 octombrie. În același timp, peste 1.400 de persoane au fost ucise în Israel de către Hamas.