Reclamă
Reclamă

Încălzirea globală a devenit un subiect pe care șefii de stat nu îl mai pot ignora. Pădurile ard, ghețarii se topesc, mii de animale mor, iar totul ni se datorează chiar nouă și societății în care trăim.

Nu există un singur responsabil, toată planeta trebuie trasă la răspundere pentru tragediile din ultima vreme. Clima se schimbă, iar planeta noastră se deteriorizează ușor, ușor.

Studiile arată că în momentul de față, specia umana eliberează prin activitățile ei mai multe emisii de carbon decât oricând în istorie. Este un record de care nimeni nu ar trebui să fie mândru. Da, econimia țărilor crește, ne dezvoltăm din multe puncte de vedere. Dar care este prețul? Planeta noastră moare pe zi ce trece, iar noi trebuie să facem ceva să o salvăm.

Lunea aceasta, 23 septembrie, a avut loc la New York un summit organizat de ONU care a adunat toți șefii de stat și de guvern din toată lumea. Subiectul principal a fost încălzirea globală și ce soluții trebuie implementate pentru ca emisiile de carbon și poluarea să scadă.

Reclamă

Aceste soluții trebuie să vină din partea fiecărui stat, individual și trebuie puse în aplicare cât mai repede. ONU nu are o armată care să lupte împotriva poluării, dar rămâne la atitudinea celor 193 membre cum urmează să fie tratat acest subiect.

După summit, ONU va face un report al tuturor ideilor care au fost discutate în cadrul summitului, iar apoi cele mai bune urmează să fie implementate.

Această acțiune a adus zâmbete în rândul activiștilor pentru protecția mediului, însă lupta lor nu este câștigată. Această întâlnire a fost doar un început promițător, iar demersurile lui trebuie să fie implementate cât mai rapid.

 

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro