Reclamă

Gravitatea tulpinii de Omicron pare că s-a mai relaxat, după ce tot mai mulți oameni s-au vaccinat. Nu mai este la fel de severă ca la începutul apariției și cazurile au scăzut la nivelul european. Mai multe țări și-au relaxat măsurile, semn că se îndreptăm către finalul pandemiei, o spun specialiștii.

Cum un procent extrem de mare dintre europeni și-au administrat serul împotriva Covid-19, rata de infectare a scăzut. Reprezentantul OMS, Hans Kluge a declarat că odată cu sfârșitul iernii, „această perioadă de protecţie mai ridicată trebuie privită ca o «încetare a focului» care ne-ar putea aduce o pace durabilă”. Aceasta perioadă de cazuri în scădere și de relaxare a restricțiilor va continua dacă imunitatea fiecăruia este menținută cu ajutorul campaniilor de vaccinare, precum și respectarea regulilor care mai sunt în vigoare.

Odată cu apariția Omicron, numărul de cazuri a crescut în peste 53 de state. O parte din ele fiind situate în Asia Centrală. Tulpina de Omicron a devenit dominantă în această regiune.

Pixabay

Peste 12 milioane de noi cazuri într-o săptămână

Potrivit datelor Organizației Mondiale de Sănătate, săptămâna trecută s-au înregistrat aproape 12 milioane de cazuri noi. Este un număr extrem de mare de când a început pandemia, în urmă cu doi ani. Directorul general al OMS afirmă că este încă prea devreme să considerăm că am învins lupta cu acest virus, care este periculos și poate evolua oricând în ceva mai rău.

„Suntem îngrijorați de faptul că în unele țări s-a instalat o idee conform căreia, din cauza vaccinurilor și din cauza transmisibilității ridicate și a severității mai scăzute a Omicron, prevenirea transmiterii nu mai este posibilă și nu mai este necesară. Nimic mai departe de adevăr. Mai multă transmitere înseamnă mai multe decese”, a declarat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Aceste afirmații au fost făcute în urmă cu două zile, după ce Danemarca a anunțat că va renunța la toate restricțiile anti-Covid. Mai multe state din Europa au anunțat măsuri de relaxare.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro