Cafea spaniolă
Ingrediente: (pentru 1 porție)
- 1 ceașcă cafea fierbinte (deja pregătită așa cum vă place)
- 2 picături esență de migdale
- 3 pătrățele ciocolată (preferata voastră)
- 2 linguri smântână pentru frișcă
Preparare
- Ultimele 3 ingrediente se amestecă într-ul bol și se topesc pe baie de aburi sau timp de 40 sec în cuptorul cu microunde.
- După ce ciocolata s-a topit, amestecul obținut se adaugă la ceașca de cafea preparată anterior după cum vă place;
- Se amestecă energic și se servește.
- Crema de ciocolată obținută în combinație cu esență de migdale transformă o banală cafea, așa cum spuneam și mai sus, într-un adevărat desert.
Omletă spaniolă cu șuncă și cașcaval
Omletă
- 4 cartofi medii
- 6 oua
- jumate de ceapă
- 4 felii de șuncă
- 6 felii de cașcaval
- sare&piper
-
Într-o tigaie adâncă, încinge 3-4 linguri de ulei de măsline. În ulei pune Presară puțină sare și întoarce cartofii continuu pentru 10-15 minute, până Când cartofii devin moi, zdrobește-i cu lingură de lemn până ce obții o consistentă omogenă.
-
Combină cartofii pasați cu ouăle și sare după gust. Unge aceeași tigaie cu puțin ulei și toarnă o treime din compoziție, odată ce uleiul s-a încins. Întinde-o omogen, apoi așează 4 felii de cașcaval, cele 4 de șuncă, apoi iar 4 felii de cașcaval.
-
Deasupra toarnă restul compoziției de omletă spaniolă și repartizează omogen. După aproximativ 5 minute, când omletă a prins formă și s-a rumenit pe partea de jos, întoarce-o folosind o farfurie, apoi pune-o la loc în tigaie, cu partea negătită în jos.
-
Lasă omleta spaniolă la foc mediu pentru alte 5 minute și scoate-o apoi pe farfurie și servește-o imediat.