Pentru un cappuccino delicios făcut de tine vei avea nevoie de:
- cafea proaspătă și fierbinte;
- 1 linguriță rasă zahăr pudra;
- 1 linguriță rasă zahăr vanilat;
- lapte;
- cacao;
- frișcă.
Mod de preparare: Pentru început se pune într-un pahar zahărul pudra cu cel vanilat. Umplem până la jumătate cu cafea fierbinte și amestecăm, apoi încălzim laptele, apoi îl mixăm până se formează spumă, durează 3-4 minute;
Punem peste cafea, laptele cald (formăm o gaură cu o linguriță în spumă să curgă laptele în pahar) și apoi adăugăm cu o linguriță câtă spumă dorim. La sfârșit pudrăm cu cacao și servim sau ciocolată.
Omletă delicioasă cu cașcaval, ceapă verde și smântână
- 4 ouă
- 100 gr mozzarella, rasă
- 100 gr parmezan, ras
- 100 gr cașcaval Cheddar maturat, ras
- mărar
- ceapă verde
- 1 lingură de smântână, 20% grăsime
- 1 morcov
- un praf de chili
- 3 linguri ulei de măslin
- sare&piper
-
Ne ocupăm de morcov și de ceapa verde, se călesc bine
-
Se bat ouăle cu praful de sare și piper și cu chili. Într-un bol, se rad trei feluri de cașcaval. După ce s-au omogenizat bine, se pune în tigaia încinsă cu ulei de măsline peste legumele din tigaie.
-
Când s-a prăjit omleta, vom adăuga compoziția de cașcaval și lingura de smântână.
-
Se va lăsa în tigaie pentru 2 minute, apoi vom îndoi omleta și o vom întoarce pe cealaltă parte. Repetăm procedura până la topirea amestecului de cașcaval.