Omletă cu dovlecei
Omletă cu legume
- 6 ouă
- 2 linguri ulei
- 1 lingură cu vârf brânză moale (ricotta, brânză de capră, brie)
- sare&piper negru
Dovlecei copți
- 2 dovlecei
- 3 fire ceapă verde
- 1 lingură ulei
- sare&piper negru
Pregătiți prima dată dovleceii.
-
Se curată cu aparatul de curățat legume și apoi se taie rondele groase de un deget. Se presară cu sare și piper negru și apoi se adaugă uleiul. Se amestecă.
-
Se pun dovleceii într-o tavă termorezistentă în care să încapă unii lângă alții, putând fi ușor suprapuși. Se coc la 180 grade C timp de 45 minute. După acest timp se verifică unul să fie complet făcut, adică cremos în interior.
-
Se scoate tavă din cuptor și se adaugă ceapă verde tăiată rondele.
Omleta
-
Când doriți să preparați omletă, puneți uleiul într-o tigaie de aprox 26 cm. Așezați pe fundul ei rondele de dovlecei (1/3 din dovleceii copți mai sus). Aveți grijă să luați și ceapă verde. Încingeți ușor tigaia cu dovlecei, pe foc mic.
-
Până se încinge tigaia, bateți bine 6 ouă cu sare și piper negru. Când uleiul din tigaie sfârâie turnați ouăle.
-
Așteptați câteva secunde să vedeți că omletă se încheagă pe margini și imediat mutați tigaia în cuptor la 190 grade C timp de 10-13 minute.
-
Răsturnați omletă pe o farfurie largă. Decorați cu bucățele de brânză moale, puțină ceapă verde de pe dovlecei copți, râșniți piper negru, presărați fulgi de chili dacă doriți să fie puțin picantă și picurați 2 lingurițe ulei măsline deasupra. E bună caldă sau la temperatura camerei.