Dintotdeauna oamenii au avut o preocupare pentru a cunoaște viața dincolo de ceea ce este lăsat să percepem. De asemenea, tendința de a prelungi într-un fel sau altul aceas trai pământesc. Cel mai elocvent exemplu în acest sens se regăsește în mod cert în Biblie. Este vorba despre Facerea Lumii sau momentul în care Eva l-a îndemnat pe Adam să guste din mărul oprit pentru a cunoaște astfel o nouă viață. Ei bine, dorința aceasta nu a plecat niciodată din ADN-ul omului, însă cu siguranță a cunoscut transformări. Suntem preocupați de a ne prelungi viața însă ne raportăm la ceea ce aveam acum la îndemână pentru a face acest lucru.
Alimentația prelungește viața
Este cea mai amplă corelare cu prelungirea vieții și a pornit încă din anii ’30. Oamenii de știință de atunci au găsit o legătură între diminuarea cantității de mâncare și sănătatea organismului. De altfel, aceștia erau aproape convinși că singurul mod de a trăi mai mult era restricția calorică.
Aspectul s-a perpetuat în timp însă la bază, experții de astăzi au păstrat aceeași idee. Recent, în cadrul Universității Columbia a fost scos la suprafață un detaliu esențial despre viață.
Profesorii din cadrul instituției de învățământ au analizat un număr de subiecți în ceea ce privește ritmul sub care îmbătrânesc. În acest sens au fost utilizate așa numitele ceasuri biologice. Dotate cu o tehnologie aparte, acestea au capacitatea de a identifica detaliat cât de bătrâne sunt organele din punct de vedere biologic.
Rezultatele acestui studiu i-a uimit și pe cercetători. Persoanele care au trăit cu restricții calorice, atente la alimentație au demonstrat că sunt „tinere” pe interior deși vârsta din buletin arată altceva. Totodată, persoanele care au mâncat haotic de-a lungul vieții au vârste biologice înaintate.
„Studiul nostru a găsit dovezi că restricția calorică a încetinit ritmul de îmbătrânire la oameni. Descoperirile noastre sunt importante, deoarece oferă dovezi dintr-un studiu randomizat că încetinirea îmbătrânirii umane poate fi posibilă„, afirmă autorul principal Calen Ryan, cercetător asociat la Robert N. Butler Columbia Aging Center din Columbia.
Studiul care contrazice total descoperirea făcută de Universitatea Columbia
De partea cealaltă a baricadei,National Institute of Aging din Baltimore combate ideea Universității Columbia. Acești experți au realizat de asemenea un studiu de caz legat de restricțiile calorice. Cercetătorii Institutului din Baltimore au concluzia că alimentația nu crește în nici un caz speranța de viață. Singurele îmbunătățiri pe care le aduce ar fi legate de o stare de sănătate mai bună.
Ritualurile tibetane de prelungire a vieții
Deși pare bizar, bogații lumii investesc sume astronomice în ritualuri minune care să le prelungească viața. Mulți dintre ei apelează la adevărații Guru tibetani care promit să ajute în acest sens. Ritualurile tibetane de prelungire a vieții au la bază exerciții „alchimice” așa cum le numesc adepții. Corpul este învățat să se miște în anumite moduri spre a-l ghida către longevitate. De altfel, consumul băuturilor specifice pregătite de acești guru ar fi alte „minuni” în această direcție.
Operațiile estetice
O modalitate atăt de contemporană de a prelungi tinerețea este chirurgia estetică, domeniu ce a luat o amploare uriașă. Dincolo de necesitatea medicală a intervențiilor, oamenii, în general femeile apelează la acest ajutor de a șterge ani de pe chip. Cu toate că tehnologia medicală actuală permite acest lucru, tonusul poate fi schimbat, însă în mod cert, o intervenție chirurgicală nu va adăuga ani firului vieții.