Reclamă

Conflictul dintre Ucraina și Rusia devine din ce în ce mai periculos. Liderul de la Kremlin anunță întreaga lume cu bomba nucleara, iar civilizația este în pericol.
Pe lângă nucleara, mai apar și fenomenele climatice care nu ar trebui ignorate. Vremea s-a schimbat tot mai mult, iar planeta va avea de suferit tot mai mult. Fizicianul american și profesor de inginerie mecanică și aerospațială, Robert Socolow face un anunț neașteptat. Acesta avertizează populația cu privire la noile schimbări care ar trebui atent urmărite.
Emisiile de gaze cu efect de seră poluează foarte mult aerul, iar clima are de suferit. Dacă acestea se vor reduce, populația fiind direct vizată, schimbările climatice care pot fi devastatoare se vor produce mult mai lent.

„Membrii generației mele, care erau tineri în epoca Războiului Rece, nu au reușit niciodată să elimine din minte posibilitatea unui război nuclear.Marea majoritate a tinerilor de azi, din câte îmi dau seama, consideră războiul nuclear un coșmar din trecut. Riscuri au fost abordate cu succes de părinții sau bunicii lor.”, a scris fizicianul.

Pixabay

„Nu e deloc în avantajul lui”

Fizicianul recunoaște că a vorbit cu mai mulți experți în domeniul științelor politice cu privire la intenția lui Vladimir Putin de a lansa o armă nucleară. Niciunul dintre aceștia nu a oferit o explicație credibilă pentru care liderul să apeleze la aceasta.

„Pare nesăbuit și deloc în avantajul lui. Am presupus mereu că niciun lider sau un consilier de securitate națională nu va pierde șansa de a preveni escaladarea unui conflict care se poate transforma într-un Armaghedon. De ce ar vrea totuși cineva să erodeze granița dintre armele nucleare și cele non-nucleare?”, a mai adăugat Robert Socolow.

În timpul Războiului Rece, cât și perioada de după, cei care își doreau să prevină utilizarea armelor nucleare s-au consultat cu mai mulți oameni de știință. Nu s-a ținut cont de originile lor și s-a apelat atât la experți occidentali, cât și ruși.

„Am considerat că sarcina noastră este promovarea înțelegerii reciproce. Dezvoltarea canalelor de comunicare, exercițiile de consolidare a încrederii, împărtășirea perspectivelor analizei controlului armelor și protejarea plutoniului și a uraniului foarte îmbogățit. Așa am reușit să facem diferența.”, a încheiat fizicianul Robert Solocow.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro