Lia Olguţa Vasilescu a venit cu noi acuze la adresa Guvernului Orban. Potrivit acesteia, executivul PNL este vinovat pentru reducerea bugetului sănătăţii cu 22%, de la 14,9 miliarde de ei, la 11,5 miliarde.

Lia Olguța Vasilescu este de părere că măsura luată de Guvernul Orban, va duce la desființarea spitalelor.

„Anul acesta bugetul a fost făcut de PNL și a fost asumat unilateral de guvernul Orban. Liberalii au redus bugetul Sănătății cu 22%, de la 14,9 miliarde lei, la 11,5 miliarde. Cel mai grav e că cei mai mulți bani au fost tăiați de la spitale, adică -39%! Pe lângă tăierea acestor bani, puținul rămas este direcționat către spitalele private în urma deciziei Guvernului Orban de a privatiza Sănătatea. În acest fel, Guvernul Orban condamnă spitalele de stat la subfinanțare și chiar la desființare. Amintim în acest sens fraza celebră din programul de guvernare al PNL referitoare la „Comasarea spitalelor care nu sunt performante financiar

După ce a tăiat bugetul la Sănătate și a împărțit puținii bani rămași cu spitalele private, PNL încearcă să dea vina pe PSD, pe motiv că au „moștenit” un buget prost.
Ministrul Victor Costache minte cu ticăloșie atunci când spune că haosul declanșat de guvernul Orban, în domeniul Sănătății este unul provocat de un buget moștenit de la PSD. Anul trecut PSD a alocat Sănătății cel mai mare buget din ultimii 30 de ani.”, a scris fostul ministru.